ipakbox

پک محصولات

ipakbox

پک محصولات

صبحانه سالم را برای تطابق خواسته های صبحانه در تمام طول روز امتحان کنید.

  • ۰
  • ۰

ارزش غذایی اسفناج

ارزش غذایی اسفناج بسیار بالاست و آگاهی از آن شاید باعث گنجاندن بیشتر این سبزی در سبد غذایی به صورت میان وعده بشود.

مصرف این نوع مواد غذایی به علت مغذی بودن یک ضرورت بسیار مهم است اما بهترین تایم برای مصرف آنها میان وعده می باشد چرا که سبک ،زود هضم و مغذی است .

اسفناج گیاه فوق العاده ای است .

سبزیجات تیره برگ مانند اسفناج برای پوست، مو و سلامت استخوان ها مهم هستند.

 آنها همچنین پروتئین، آهن، ویتامین ها و مواد معدنی را فراهم می کنند.

مزایای سلامتی احتمالی مصرف اسفناج شامل بهبود کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت ، کاهش خطر ابتلا به سرطان و بهبود سلامت استخوان و همچنین تهیه مواد معدنی و ویتامین است که می تواند از طیف وسیعی از انواع بیماری هاجلوگیری کند.

اسفناج از طریق فرهنگ های مختلف در طول تاریخ، به ویژه در غذاهای دریای مدیترانه، شرق میانه و جنوب شرقی آسیا مورد استفاده قرار گرفته است.

این مقاله به بررسی ارزش غذایی اسفناج، چگونگی استفاده از آن برای بدن و طیف وسیعی از روش های طعم دهنده برای افزودن آن در رژیم غذایی می پردازد.

حقایقی در مورد اسفناج

  • به گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (USDA)، یک خوراک 100 گرم اسفناج شامل 28.1 میکروگرم ویتامین C که 34 درصد توصیه روزانه است.
  • انواع مختلفی از اسفناج وحشی، اسفناج معمولی و اسفناج دارویی است.
  • اسفناج را می توان به عنوان یک چاشنی برای بسیاری از غذاها اضافه کرد یه صورت پخته یا خام.

تغذیه

 

یک فنجان اسفناج خام حاوی :

  • 7 کالری
  • 86 گرم (g) پروتئین
  • 30 میلی گرم (میلی گرم) کلسیم
  • 81 گرم آهن
  • 24 میلی گرم منیزیم
  • 167 میلی گرم پتاسیم
  • 2،813 واحد تعاملی (IU) ویتامین A
  • 58 میکروگرم فولات

اسفناج همچنین حاوی ویتامین K، فیبر، فسفر و تیامین است. اکثر کالری ها در اسفناج از پروتئین و کربوهیدرات ها می آید .

اهن

کمبود آهن در رژیم غذایی می تواند بر میزان انرژی بدن تاثیر بگذارد. 

اسفناج یک منبع عالی آهن است.  ترکیب غذاهای غنی از ویتامین C مانند میوه های مرکبات با آهن گیاهی مانند اسفناج برای بهبود جذب ضروری است.

کلسیم

اسفناج حاوی حدود 250 میلی گرم کلسیم در هر فنجان است. 

با این حال، کلسیم آن در مقایسه باکلسیم به دست آمده از منابع لبنی کمتر جذب می شود.

اسفناج دارای محتوای اگزالات بالا است که به کلسیم متصل می شود. 

منیزیم

اسفناج همچنین یکی از بهترین منابع منیزیم رژیم غذایی است که برای متابولیسم انرژی، حفظ عملکرد عضلانی و عصبی، ریتم قلب منظم، سیستم ایمنی سالم و حفظ فشار خون ضروری است . 

منیزیم نیز در صدها واکنش بیوشیمیایی که در بدن اتفاق می افتد، نقش دارد.

فواید

مدیریت دیابت

اسفناج حاوی آنتی اکسیدان شناخته شده به عنوان اسید آلفا لیپوئیک است که نشان داده شده است که دلیل کاهش قند خون، افزایش حساسیت به انسولین و جلوگیری از تغییرات ناشی از استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به دیابت است.

مطالعات در مورد اسید آلفا لیپوئیک همچنین در کاهش نوروپاتی محیطی و نوروپاتی اتونومیکی در بیماران دیابتی نشان داده شده است .

با این حال، در اکثر مطالعات، اسید آلفا لیپوئیک داخل وریدی مورد استفاده قرار گرفته است و مشخص نیست که آیا مکمل های خوراکی مزایای مشابهی دارند یا خیر.

جلوگیری از سرطان

اسفناج و سایر سبزیجات سبز حاوی کلروفیل هستند.

مطالعات متعدد، از جمله این تحقیق در سال 2013 بر روی 12000 حیوان انجام شده، کلروفیل را در جلوگیری از اثرات سرطان زایی آمین های هتروسیکلیف موثر دانسته اند.

آنها می توانند به جلوگیری از رشد سرطان کمک کند.

جلوگیری از آسم

مطالعه 433 کودک مبتلا به آسم 6 تا 18 ساله و 537 کودک بدون آن نشان داد :

که خطر ابتلا به آسم در افرادی که دارای مواد معدنی بالا هستند، پایین تر است .

یکی از این مواد مغذی بتا کاروتن است . اسفناج منبع عالی بتا کاروتن است.

کاهش فشار خون

با توجه به محتوای پتاسیم بالا، اسفناج برای افراد دارای فشار خون بالا توصیه می شود .

پتاسیم می تواند به کاهش اثرات سدیم در بدن کمک کند.

سلامت استخوان

کمبود ویتامین K با افزایش خطر شکستگی استخوان همراه است .

مصرف مناسب ویتامین K برای سلامتی بسیار مهم است.

زیرا آن را به عنوان یک ماتریس پروتئین ، جذب کلسیم را بهبود می بخشد و ممکن است میزان کلسیمی را که از طریق ادرار از بدن خارج می شود را کاهش دهد .

نظم گوارشی

اسفناج با فیبر و آب زیاد همراه است که هر دو برای جلوگیری از یبوست و دستگاه گوارش سالم کمک می کنند.

پوست سالم و مو

اسفناج دارای مقادیر زیادی ویتامین A است که باعث کاهش تولید روغن در منافذ پوست و فولیکول های مو می شود تا پوست و مو را مرطوب سازد.

این روغن است که می تواند باعث ایجاد آکنه شود .

ویتامین A نیز برای رشد تمام بافت های بدن، از جمله پوست و مو ضروری است.

اسفناج و دیگر سبزیجات برگدار با ویتامین C بالا برای ساخت و نگهداری کلاژن ، که ساختار پوست و مو را فراهم می کند، حیاتی است .

فقر آهن است یک علت شایع از دست دادن مو است ، که ممکن است توسط یک مصرف کافی غذاهای غنی از آهن مانند اسفناج جلوگیری کرد.

رژیم غذایی

ارزش غذایی اسفناج یک سبزی زیاد و روش مصرف آن  بسیار متنوع است و می تواند خوراکی یا پخته شود.

این سبزی به صورت تازه، منجمد یا کنسرو شده است وبرای داشتن یک میان وعده ی عصرانه مقوی می توانید از آن استفاده کنید.

دستورالعمل هایی برای اضافه کردن اسفناج به میان وعده ها:

  • اسفناج را به پاستا، سوپ ها و نخود فرنگی اضافه کنید.
  • اسفناج را در مقدار کمی روغن زیتون به همراه سوپ بخورید.
  • اسفناج را به صورت بسته بندی شده، ساندویچ یا پنبه ای به غذا اضافه کنید.
  • تعداد ی از اسفناج تازه را به یک تخم مرغ اضافه کنید و یا به یک کیک هم بزنید.

خطرات

مصرف پتاسیم بیش از حد می تواند برای کسانی که کلیه ها به طور کامل عملکردی ندارند، مضر باشد.

اگر کلیه ها قادر به حذف پتاسیم اضافی از خون نباشند، ممکن است کشنده باشد.

مهم است که افراد مبتلا به نارسایی کلیه سطوح پتاسیم را  مصرف نکنند.

منبع:https://www.medicalnewstoday.com/

سایت ایپک را به دوستان خود معرفی کنید.

  • ۹۸/۰۴/۲۶
  • fatemeh shafiei

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی