ipakbox

پک محصولات

ipakbox

پک محصولات

صبحانه سالم را برای تطابق خواسته های صبحانه در تمام طول روز امتحان کنید.

  • ۰
  • ۰

مصرف شیر لبنی مزایا و خطرات

مصرف شیر لبنی مزایا و خطرات خاص خود را دارست در این بخش میخواهیم اطلاعات بیشتری درباره آن بدست بیاوریم.

در فرهنگ های غربی، شیر معمولا به عنوان یک بخش حیاتی از رژیم غذایی متعادل است که مواد مغذی ضروری مانند کلسیم، پروتئین و ویتامین D را فراهم می کند.

منابع و محصولات شیر عبارتند از گاو، گوسفند، شتر، بز. "جایگزین های شیر" شامل شیر سویا، شیر بادام، شیر لین، شیر نارگیل و شیر کنجد است.

حقایق سریع درباره شیر

  • شیر یک منبع عالی ویتامین D، پتاسیم و کلسیم است .
  • این مزایای بهداشتی ممکن است برای استخوانها، مغز و قلب مفید باشد.
  • با این حال، شیر می تواند آلرژی و عدم تحمل به لاکتوز را تشدید کند.
  • شوک آنافیلاکتیکاز تشدید آلرژی شیر می تواند مرگبار باشد.

انواع شیر و محصولات شیری

مصرف شیر لبنی که دارای پروتئین بالا، چربی کم و بدون افزودنی های غیر ضروری می تواند برای بسیاری از مردم مفیدباشد. 

شیر گاو در حال حاضر یک محصول واحد نیست.

می تواند تازه یا با ماندگاری ، بدون چربی، بدون لاکتوز، تقویت شده با امگا 3، هورمون آزاد، آلی، خام، و از جمله گزینه های دیگر است.

محتوای تغذیه ای

244 (گرم) فنجان شیر کامل با 3.25 درصد چربی و اضافه کردن ویتامین D حاوی :

  • 149 کالری
  • 8 گرم چربی
  • 32 گرم قند
  • 69 گرم پروتئین
  • 276 میلی گرم (میلی گرم) کلسیم
  • 205 میلی گرم فسفر
  • 322 میلی گرم پتاسیم
  • 124 واحد ویتامین D
  •  

245 گرم فاقد چربی یا شیر نابالغ با ویتامین A و D اضافه شده دارای :

  • 83 کالری
  • 2 گرم چربی
  • 26 گرم پروتئین
  • 47 گرم قند
  • 299 گرم کلسیم
  • 247 میلی گرم فسفر
  • 382 میلی گرم پتاسیم
  • 115 وات ویتامین D

شیر همچنین کولین، منیزیم ، ویتامین A، ریبوفلاوین، ویتامین B6 و ویتامین B12 را فراهم می کند.

کلسیم

وظیفه اصلی آن توسعه و حفظ استخوان ها و دندان های سالم است.

همچنین برای لخته شدن خون و بهبود زخم، حفظ فشار خون طبیعی و انقباض عضلانی، از جمله ضربان قلب، اهمیت دارد.  ممکن است به کاهش خطر برخی از انواع سرطان کمک کند .

مهم است که سعی کنید غذاهای غنی از کلسیم را با منبع ویتامین D برای بهبود جذب ترکیب کنید.

موسسه ملی بهداشت1000 میلی گرم کلسیم  در روز را برای افراد بالای 18 سال و کارشناسان بریتانیا روزانه 700 میلی گرم کلسیم را توصیه می کنند.

کولین

کولین به عنوان فاکتور "ویتامین B " شناخته می شود.

 این مواد مغذی مهم  به خواب، حرکت عضلانی، یادگیری و حافظه کمک می کند.

کولین به بهبود عملکرد های زیرکمک می کند:

  • نگهداری ساختار غشاهای سلولی
  • انتقال امواج عصبی
  • جذب چربی
  • کاهش التهابمزمن

پتاسیم

مصرف پتاسیم بالا با کاهش خطر سکته مغزی ، بیماری قلبی ، فشار خون بالا ، حفاظت در مقابل از دست دادن توده عضلانی، حفظ تراکم معدنی استخوان و کاهش تشکیل سنگ کلیه همراه است .

یک رژیم غذایی پتاسیم با کاهش ریسک مرگ 20 درصد همراه است.

ویتامین D

ویتامین D برای تشکیل، رشد و ترمیم استخوان ها مهم است. 

همچنین نقش جذب کلسیم و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بازی می کند.

کمبود آن با پوکی استخوان ، افسردگی ، خستگی مزمن ، درد عضلانی، فشار خون بالا و سرطان روده بزرگ  همراه است.

فواید سلامتی

مواد مغذی موجود در شیر میتوانند به روشهای مختلف برای بدن مفید باشند.

سلامت استخوان

شیر می تواند برای استخوان ها مناسب باشد، زیرا ویتامین D و کلسیم را تامین می کند. 

 با این حال، تحقیقات هاروارد نشان می دهد که

مصرف بالای کلسیم، حتی از لبنیات، با خطر کمتر شکستگی یا پوکی استخوان همراه نیست.

در واقع، در کشورهایی با کمترین مصرف کلسیم، حدود 300 میلی گرم در روز، مانند ژاپن، هند و پرو، شکستگی استخوان پایین تر از ایالات متحده است.

استراتژی های دیگر برای تقویت سلامت استخوان عبارتند از

فعالیت بدنی منظم و تمرین قدرت، اجتناب از سیگار کشیدن و خوردن رژیم کم سدیم و پتاسیم بالا.

سلامت مغز

محققان دانشگاه کانزاس متوجه شده اند که افراد سالمندی که محصولات لبنی بیشتری مصرف می کنند مقدار بیشتری از گلوتاتیون، آنتی اکسیدان قوی در مغز دارند.

کسانی که روزانه سه بار شیر مصرف می کردند، سطح آنتی اکسیدانی داشتند که حدود 30 درصد بیشتر از بزرگسالانی بود که کمتر از نصف این مقدار را مصرف میکردند.

فشار خون و سلامت قلب

سطح پتاسیم بالا در شیر می تواند به محافظت از قلب کمک کند.

با توجه به AHA، مصرف پتاسیم بالاتر و مصرف سدیم کمتر برای کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی اهمیت دارد.

در یک مطالعه، کسانی که 4069 میلی گرم پتاسیم در روز مصرف کردند:

49 درصد کمتر از بیماری های قلبی نسبت به افرادی که 1000 میلی گرم پتاسیم در روز مصرف کردندرنج می بردند.

سبزیجات برگ مانند اسفناج و کلم نیز منابع خوبی از پتاسیم، همراه با میوه های مرکبات، موز ، گوجه فرنگی و آلو هستند.

با این حال، مصرف بیش از حد از فراورده های لبنی چرب همچنین می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش دهد.

افسردگی

سطح مناسب ویتامین D باعث تولید سروتونین ( یک هورمون مرتبط با خلق و خو، اشتها و خواب ) می شود.

کمبود ویتامین D باعث افسردگی در بزرگسالان است.

شیر ویتامین D را تامین می کند و منبع خوبی از کلسیم است. 

ویتامین D در شیر کمک می کند کلسیم جذب بدن شود.

ساخت عضله و کاهش وزن

شیر یک منبع طبیعی پروتئین با کیفیت است که برای حفظ یا افزایش توده عضلانی بدون چربی ضروری است.

مقدار سالم عضلات به متابولیسم کمک می کند و باعث کاهش وزن و حفظ وزن می شود.

رژیم پروتئینی با پروتئین بالا به نظر می رسد توده عضلانی و کاهش وزن را به دنبال داشته باشد اما برای تأیید مزایای بلند مدت لازم است تحقیقات بیشتری انجام شود.

پروتئین بیش از حد می تواند تولید اسید را افزایش دهد و کلسیم بیشتری از استخوان برای خنثی سازی اسید استفاده می کند.

 این می تواند سلامت استخوان ها را در معرض خطر قرار دهد.

آلرژی، عدم تحمل و حساسیت

عدم تحمل لاکتوز می تواند منجر به ناراحتی های دستگاه گوارش پس از نوشیدن شیر شود.

عدم تحمل لاکتوز زمانی اتفاق می افتد که یک فرد به اندازه کافی آنزیم لازم برای شکستن شکر یافت شده در شیر را  نداشته باشد.

برای این افراد، مصرف شیر و محصولات لبنی می تواند منجر به نفخ و یا اسهال شود .

شیر بدون لاکتوز آنزیم ها را برای کمک به هضم لاکتوز اضافه کرده است. این ممکن است این علائم را از بین ببرد.

سطوح عدم تحمل لاکتوز در افراد متفاوت است.

یک فرد ممکن است محصولاتی با سطوح پایین لاکتوز

مانند ماست و پنیرهای سخت تحمل کند. یکی دیگر ممکن است قادر به تحمل حتی مقدار کمی شیر در قهوه خود نباشد .

حساسیت شیر 

متفاوت از عدم تحمل لاکتوز است. 

این به یک واکنش غیرقطعی ایمونولوژیک اشاره دارد که در آن سیستم ایمنی بدن، آنتی بادی های آلرژیک مانند ایمونوگلوبولین تولید می کند.

علائم عبارتند از:

  • پریشانی دستگاه گوارش، استفراغ و اسهال
  • آسم
  • اگزما
  • خون ریزی
  • ذات الریه

واکنش شدید می تواند شوک ناگهانی آنافیلاکتیک را ایجاد کند که می تواند مرگ آور باشد.

افرادی که حساسیت شیر ​​دارند باید به هر شکل از شیر و لبنی اجتناب کنند، از جمله کره، پنیر، شیر، ماست.

حساسیت به کازئین 

یک پروتئین در شیر، متفاوت از آلرژی و عدم تحمل لاکتوز است. 

این می تواند التهاب را در سراسر بدن ایجاد کند و نشانه هایی از جمله احتقان سینوسی، آلودگی های آکنه، بثورات پوستی و میگرن ایجاد می کند .

بسیاری از مردم می توانند محصولات لبنی بدون تجربیات ناخواسته مصرف کنند.

هر کس که مظنون به این می شود که لبنیات باعث ایجاد علائم می شود، ممکن است از متخصص تغذیه بخواهند آنها را در یک رژیم غذایی حذف کنند یا توصیه های حساسیت غذایی را توصیه کنند.

این می تواند تعیین کند که آیا رژیم غذایی مناسب برای لبنیات مناسب است یا خیر.

خطر سرطان

مصرف بالای کلسیم از محصولات لبنی با افزایش خطر ابتلا به سرطان تخمدان در زنان همراه است و مصرف بالای کلسیم از هر منبع می تواند منجر به سرطان پروستات شود .

شیر طعم دار

شیرهای طعم دار با شکر، شربت، شیرین کننده های مصنوعی، گیرنده ها و سایر مواد تشکیل دهنده، به طور کلی یک گزینه سالم نیستند.بنابراین:

مصرف شیر لبنی مزایا و خطرات خاص خود را برای افراد دارد.

هر فرد نیاز به تصمیم گیری در مورد رژیم سالم خود دارد.

متخصص تغذیه می تواند به فردی کمک کند که تصمیم درستی بگیرد.

منبع:https://www.medicalnewstoday.com

ایپک را به دوستان خود معرفی کنید.

 

  • ۹۸/۰۴/۲۲
  • fatemeh shafiei

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی