ipakbox

پک محصولات

ipakbox

پک محصولات

صبحانه سالم را برای تطابق خواسته های صبحانه در تمام طول روز امتحان کنید.

  • ۰
  • ۰

مزایای سلامتی روغن زیتون چیست؟

مزایای سلامتی روغن زیتون بسیار زیاد است با تعدادی از آنها آشنا شوید.

روغن زیتون غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع و جزء اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای است.

اسیدهای چرب غیر ممانعت کننده (MUFAs) یک چربی رژیم غذایی سالم در مقایسه با چربی های اشباع شده و چربی های ترانس هستند.

روغن زیتون چیست؟

روغن زیتون یک چربی است که از میوه  درخت زیتون ،یک محصول درخت سنتی منطقه مدیترانه به دست می آید. 

زیتون برای تولید این روغن متمایز فشرده می شود.

این روغن در لوازم آرایشی، دارو، پخت و پز و صابون استفاده می شود

همچنین به عنوان سوخت برای لامپ های سنتی استفاده می شود. 

روغن زیتون ابتدا در دریای مدیترانه بود، اما امروزه در سراسر جهان استفاده می شود.

در رژیم غذایی، زیتون ها می توانند به طور کامل خورده شوند یا خرد شده و به پیتزا و سایر ظروف اضافه شوند.

روغن را می توان به عنوان شیب برای نان، برای سرخ کردن، و یا به عنوان یک سس سالاد استفاده می شود. 

بعضی از مردم حتی از شیشه کوچک برای اهداف دارویی استفاده می کنند.

افزودن روغن زیتون به میان وعده ها می تواند راهکار خوبی باشد.

فواید

در 50 سال گذشته، بسیاری از مطالعات به مزایای سلامتی روغن زیتون پرداختند.

روغن زیتون و سیستم قلبی عروقی

روغن زیتون منبع اصلی چربی رژیم غذایی در رژیم مدیترانه ای است . 

به نظر می رسد مرگ و میر کمتر از بیماری های قلبی عروقی در منطقه مدیترانه، در مقایسه با سایر نقاط جهان است.

نتایج نشان داد افرادی که به طور منظم روغن زیتون مصرف می کنند:

احتمال بیماری قلبی عروقی، از جمله فشار خون بالا، سکته مغزی، و هیپرلیپیدمی (سطح کلسترول بالا و تری گلیسرید) در آنها کاهش می یابد.

مصرف روغن زیتون همچنین به کاهش التهاب ، اختلال عملکرد اندوتلیال (مشکلات حلقوی داخلی رگ های خونی)، ترومبوز ومتابولیسم کربوهیدرات کمک می کند.

سرخ کردن با روغن زیتون و خطر ابتلا به بیماری های قلبی

محققان از مادرید، در اسپانیا، در BMJ گزارش دادند افرادی که به طور منظم غذاهای سرخ شده در روغن زیتون و روغن آفتابگردان را مصرف می کنند خطر ابتلا به بیماری های قلبی یا مرگ زودرس را ندارند .

دانشمندان 40 بزرگسال از سن 26 تا 69 سال را در طول یک دوره 11 ساله مورد بررسی قرار دادند. 

آنها روی روشهای آشپزی و عادات غذایی تمرکز کردند.

 هیچکدام از شرکت کنندگان در هنگام شروع مطالعه بیماری قلبی داشتند.

محققان نتیجه گرفتند:

"در یک کشور مدیترانه ای که روغن های آفتابگردان و روغن زیتون شایع ترین چربی ها برای سرخ کردن هستند

و در صورتی که مقدار زیادی غذای سرخ شده در وعده میان وعده و صبحانه در داخل و خارج از خانه مصرف می شود،

بین مصرف مواد غذایی سرخ شده و خطر بیماری قلبی عروقی یا مرگ ارتباطی مشاهده نشد . "

طبق تحقیقات منتشر شده توسط دانشگاه گرانادا در سال 2016، 

سرخ کردن در روغن زیتون ممکن است باعث حفظ مواد مغذی بیشتری نسبت به جوشاندن آن مواد غذایی شود.

در سال 2017، یک مطالعه دیگر نشان داد که روغن زیتون پایدارتر است.

روغن زیتون ممکن است به جلوگیری از سکته کمک کند.

دانشمندان فرانسه اظهار داشتند که روغن زیتون ممکن است در افراد مسن سکته مغزی را جلوگیری کند.

این تیم متوجه شد که افراد مسن تر که به طور منظم از روغن زیتون برای پخت و پز و سس سالاد یا نان استفاده می کردند،

در مقایسه با کسانی که هرگز آن را مصرف نکردند، 41 درصد کمتر دچارسکته مغزی بودند .

روغن زیتون ممکن است یک راه ارزان و آسان برای جلوگیری از سکته مغزی باشد، که یک مشکل رایج در افراد مسن می باشد.

ریسک افسردگی و روغن زیتون

افرادی که رژیم غذایی آنها دارای چربی های ترانس است، ممکن است خطر ابتلا به افسردگی بیشتری داشته باشد ،

در مقایسه با کسانی که رژیم غذایی آنها غنی از چربی های مونو و پلی سدیم است. 

چربی های ترانس به طور گسترده ای در غذاهای سریع و کالاهای تولیدی مانند شیرینی ها مورد استفاده قرار می گیرند.

داده های مربوط به 12،000 داوطلب طی یک دوره 6 ساله نشان داد .

افرادی که به طور مرتب مصرف چربی ها را داشتند در مقایسه با افرادی که چربی رژیم غذایی آنها عمدتا روغن زیتون بود ،

خطر ابتلا به افسردگی 48 درصد بیشتر بود.

روغن زیتون ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد.

دانشمندان بارسلونا در اسپانیا یک مکانیسم کلیدی را پیدا کردند که از طریق آن روغن زیتون باکیفیت، در مقایسه با سایر روغن های گیاهی بدن را در برابر سرطان سینه محافظت می کند .

پس از رمزگشایی سیگنال ها در سلول های تومورهای پستان که توسط روغن زیتون فعال می شود،

آنها نتیجه گیری کردند که روغن باعث کاهش فعالیت p21Ras، آنکژن می شود. 

این انکوزین از آسیب DNA جلوگیری می کند، باعث مرگ سلول های تومورمی شود و باعث تغییرات در مسیرهای سیگنالینگ پروتئین می شود.

فعالیت روغن ذرت، در عین حال، روغن غنی از اسید چرب اشباع شده با n-6، باعث افزایش پرخاشگری تومورها می شود.

تحقیقات این تیم ارتباط بین روغن زیتون با کیفیت و میزان بالای تومورهای خوش خیم و غیر سرطانی را نشان داد.

روغن زیتون به حفظ سطح کلسترول سالم کمک می کند.

یک مطالعه ژاپنی در چاپ ساینس مانیتور پزشکی  که در 28 بیمار سرپایی که مکمل های روغن زیتون یک بار در روز به مدت 6 هفته صورت گرفت نشان داد که غلظت کلسترول LDL کاهش یافت.

روغن زیتون و بیماری آلزایمر

ترکیبات فنلی طبیعی موجود در روغن زیتون فوق العاده است.

در آزمایشی آزمایشگاهی با موش، محققان اظهار داشتند که oleocanthal از پروتئین های بیماری آلزایمر غیر شایع خارج شده از مغز جلوگیری می کند. 
نرخ بیماری آلزایمر در کشورهای مدیترانه پایین تر است، در حالیکه مصرف روغن زیتون بالاتر از سایر نقاط جهان است.

محققان اسپانیا معتقدند:

که یک رژیم غذایی مدیترانه ای که حاوی مقادیر بیشتری از روغن زیتون می تواند به حفظ عملکرد شناختی در افراد مسن کمک کند .

روغن زیتون و پانکراتیت حاد

روغن زیتون منبعی از اسید اولئیک و هیدروکسی تیروئول است که بر توسعه پانکراتیت حاد یا التهاب ناگهانی پانکراس تاثیر می گذارد .

محققان در آزمایش آزمایشگاهی دانشگاه گرانادا در اسپانیا،

محققان دریافتند که اجزای روغن زیتون ظاهرا در برابر پانکراتیت حاد محافظت می کنند .

مزایای سلامتی روغن زیتون برای کبد

محققان تونس و عربستان سعودی تحقیقاتی را انجام دادند که نشان می دهد :

روغن زیتون می تواند از استرس اکسیداتیو کبد محافظت کند .

استرس اکسیداتیو:

به آسیب سلولی مرتبط با واکنش شیمیایی بین رادیکال های آزاد و سایر مولکول ها در بدن اشاره دارد.

پس از دادن علف کش متوسط ​​سمی، به موش های آزمایشگاهی آنها در رژیم غذایی حاوی روغن زیتون تغذیه شدند.

 به نظر می رسد که از آسیب های کبدی به طور جزئی محافظت می کند.

روغن زیتون ممکن است به محافظت از کولیت زخمی کمک کند.

کولیت زخمی باعث التهاب روده بزرگ یا روده بزرگ می شود. 

این یک نوع بیماری التهابی روده است (IBD) که شبیه بیماری کرون است .

محققان پیشنهاد کردند که مصرف دو تا سه قاشق غذاخوری روغن زیتون هر روز می تواند اثر محافظتی داشته باشد.

تغذیه

به گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA)، 100 میلی لیتر (و یا 3.5 اونس) از روغن زیتون حاوی :

  • انرژی: 800 کیلو کالری
  • چربی: 93.3 گرم، یا 13.33 گرم اشباع شده است.

و روغن زیتون حاوی هیچ کربوهیدرات یا پروتئین نیست.

بسته های پذیرایی عصرانه ی ایپک انتخابی مناسب برای داشتن یک میان وعده ی کامل است.

منبع:سایت ایپک باکس

را به دوستان خود معرفی کنید.

  • ۹۸/۰۴/۲۶
  • fatemeh shafiei

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی