ipakbox

پک محصولات

ipakbox

پک محصولات

صبحانه سالم را برای تطابق خواسته های صبحانه در تمام طول روز امتحان کنید.

  • ۰
  • ۰

فواید سلامتی و خطرات شکلات چیست؟

اگر با فواید سلامتی و خطرات شکلات آشنا شوید،دفعه بعد که یک تکه شکلات می خورید ، شاید مجبور نباشید که نسبت به آن احساس گناه کنید .

زیرا علیرغم شهرت بد آن برای ایجاد افزایش وزن ، تعدادی از مزایای سلامتی ممکن است با این ماده  خوشمزه همراه باشد.

شکلات از دانه های درخت کاکائو گرمسیری Theobroma ساخته شده است. 

اولین استفاده از آن به تاریخ تمدن اولمک در Mesoamerica باز می گردد.

پس از کشفیات اروپا در قاره آمریکا ، شکلات در جهان گسترده تر شد و تقاضای آن منفجر شد.

شکلات از آن زمان به لطف طعم بی نظیر ، غنی و شیرین ، به یک محصول غذایی محبوب تبدیل شده است که هر روز میلیون ها نفر از آن لذت می برند.

شما میتوانید همراه با بسته های پذیرایی متنوع ایپک باکس انواع شکلات را نیز سفارش دهید.

اما خوردن شکلات چه تأثیری در سلامتی ما دارد؟

حقایقی در مورد شکلات

  • مصرف شکلات از دیرباز با شرایطی مانند دیابت، بیماری عروق کرونر قلب و فشار خون بالا همراه بوده است .
  • اعتقاد بر این است که شکلات حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است.
  • برخی مطالعات نشان داده اند که شکلات می تواند سطح کلسترول راکاهش داده و از افت حافظه جلوگیری کند.
  • شکلات حاوی تعداد زیادی کالری است.
  • افرادی که به دنبال کاهش وزن یا حفظ وزن هستند ، باید شکلات را فقط در حد اعتدال بخورند.

فواید سلامتی و خطرات شکلات

شکلات به دلیل داشتن چربی و قند زیاد ، همواره با تبلیغات بد زیادی همراه است.

 مصرف آن با آکنه ، چاقی ، فشار خون بالا ، بیماری عروق کرونر و دیابت همراه بوده است.

با این حال ، طبق بررسی تأثیرات بهداشتی شکلات منتشر شده درژورنال پزشکی هلند ، همه این خبرها بد نیست.

نویسندگان به این کشف اشاره کردند که کاکائو ، ماده اصلی شکلات ، حاوی ترکیبات فنلی فعال بیولوژیکی است.

این مسئله دیدگاه مردم را درباره ی شکلات تغییر داده است،

وسوال این است که شکلات چگونه ممکن است پیری را با تاثیر بر شرایط اکسیداتیو مانند تحریک استرس ، فشار خون مقررات و تصلب شرایین تحت تاثیر قرار دهد.

پتانسیل آنتی اکسیدانی شکلات ممکن است دارای مزایای سلامتی باشد.

 هرچه مقدار کاکائو بیشتر باشد ، مانند شکلات تیره یا همان تلخ، فواید بیشتری نیز به همراه خواهد داشت.

 شکلات تیره نیز ممکن است حاوی چربی و قند کمتری باشد ، اما بررسی برچسب هنگام خرید مهم است.

خوردن شکلات ممکن است مزایای زیر را داشته باشد:

  • کاهش کلسترول.
  • جلوگیری از افت شناختی.
  • کاهش خطر مشکلات قلبی عروقی.

ذکر این نکته حائز اهمیت است که مزایای احتمالی سلامتی ذکر شده در زیر ناشی از مطالعات محدود است.

 تحقیقات بیشتری لازم است تا تأیید شود که خوردن شکلات می تواند سلامت مردم را بهبود بخشد.

علاوه بر این ، میله های شکلات فقط حاوی کاکائو نیستند.

 فواید و خطرات سایر مواد تشکیل دهنده مانند قند و چربی باید در نظر گرفته شود.

  • کلسترول

یک مطالعه ، که در مجله تغذیه منتشر شده است ،

نشان می دهد که مصرف شکلات ممکن است به کاهش سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) ، که به عنوان "کلسترول بد" نیز شناخته می شود ، کمک کند.

محققان تحقیق کردند که آیا میله های شکلات حاوی استرول های گیاهی (PS) و فلاوانول های کاکائو (CF) تاثیری در میزان کلسترول دارند یا خیر.

این نویسندگان نتیجه گرفتند:

"مصرف منظم میله های شکلات حاوی PS و CF ، به عنوان بخشی از رژیم غذایی کم چربی ، ممکن است با کاهش کلسترول و بهبود فشار خون ، از سلامت قلب و عروق حمایت کند."

  • عملکرد شناختی

دانشمندان دانشکده پزشکی هاروارد اظهار داشته اند که :

نوشیدن دو فنجان شکلات داغ در روز می تواند به سلامتی مغز و کاهش حافظه در افراد مسن کمک کند.

محققان دریافتند که شکلات داغ به بهبود جریان خون به قسمتهایی از مغز در صورت نیاز کمک می کند.

فرزانه ا. سوروند ، نویسنده اصلی گفت:

"ازآنجا که نواحی مختلف مغز برای انجام وظایف خود به انرژی بیشتری احتیاج دارند ، آنها همچنین به جریان خون بیشتری نیاز دارند.

این رابطه ، به نام اتصال جوش عصبی عروقی ، ممکن است نقش مهمی در بیماری هایی مانند آلزایمر بازی کند."

نتایج یک آزمایشگاه ، که در سال 2014 منتشر شد ،

نشان داد که یک عصاره کاکائو ، به نام لاوادو ، ممکن است صدمه به مسیرهای عصبی موجود در بیماران مبتلا به آلزایمر را کاهش داده یا از آن جلوگیری کند . 

این عصاره می تواند به کندی علائم مانند افت شناختی کمک کند.

یک مطالعه دیگر ، که در سال 2016 در مجله Appetite منتشر شده است ، نشان می دهد که خوردن شکلات حداقل یک بار در هفته می تواند عملکرد شناختی را بهبود بخشد .

3- بیماری قلبی

تحقیقات منتشر شده در در BMJ ، نشان می دهد که مصرف شکلات می تواند به کاهش خطر ابتلا به کمک بیماری های قلبی به یک سوم بیانجامد.

براساس مشاهداتشان ، نویسندگان نتیجه گرفتند که مصرف بیشتر شکلات می تواند با خطر کمتری از اختلالات قلبی سنجی مرتبط باشد.

آنها خواستار انجام مطالعات تجربی بیشتر برای تأیید فواید مصرف شکلات هستند.

4-  سکته مغزی

دانشمندان کانادایی در مطالعه‌ای که شامل 44 هزار و 489 نفر است ، دریافتند که افرادی که یک وعده شکلات می خورند ،22 درصد کمتر از کسانی که  مصرف نکردند دچار سکته مغزی شدند .

 همچنین ، کسانی که در هفته حدود دو اونس شکلات داشتند ، 46 درصد کمتر از سکته مغزی می میرند.

یک مطالعه دیگر ، که در ژورنال قلب در سال 2015 منتشر شد ، تأثیر رژیم غذایی بر سلامت طولانی مدت 25000 زن و مرد را ردیابی کرد.

این یافته ها حاکی از آن است که خوردن روزانه 100 (گرم) شکلات ممکن است با خطر کمتری از بیماری قلبی و سکته مغزی مرتبط باشد.

5- رشد و نمو جنین

طبق مطالعه ای که در نشست بارداری سال 2016 انجمن پزشکی مادران و جنین در آتلانتا ، GA انجام شد ، 

خوردن 30 گرم شکلات (تقریباً هر اونس) شکلات در دوران بارداری می تواند از رشد و نمو جنین حمایت نماید.

6- عملکرد ورزشی

یافته های منتشر شده در مجله جامعه بین المللی تغذیه ورزشی نشان می دهد که :

کمی شکلات تیره ممکن است میزان اکسیژن را در حین تمرین تناسب اندام تقویت کند .

محققانی که دوچرخه سواران را مشغول انجام آزمایش های وقت در انگلستان می کردند ، دریافتند که

 "پس از خوردن شکلات تیره ، سواران هنگام دوچرخه سواری با سرعت متوسط ​​از اکسیژن کمتری استفاده می کردند و همچنین در یک آزمایش دو دقیقه ای مسافت بیشتری را طی کرده بودند."

دانشمندان بر این باورند که موفقیت شکلات تیره در این حالت این است که حاوی فلاونول هایی معروف به اپیکاتچین ها است که باعث آزاد شدن اکسید نیتریک در بدن می شود. آب چغندر اثر مشابهی دارد.

مواد مغذی چگونه مقایسه می شود؟

در اینجا برخی از عناصر غذایی موجود در شکلات سبک و تیره ،برای مطالعه شما فراهم شده است:

مغذی نور (100 گرم) تیره (100 گرم)
انرژی 531 کیلو کالری 556 کیلو کالری
پروتئین 8.51 گرم 5.54 گرم
کربوهیدرات 58 گرم 60.49 گرم
چربی 30.57 گرم 32.4 گرم
قندها 54 گرم 47.56 گرم
اهن 0.91 میلی گرم 2.13 میلی گرم
فسفر 206 میلی گرم 51 میلی گرم
پتاسیم 438 میلی گرم 502 میلی گرم
سدیم 101 میلی گرم 6 میلی گرم
کلسیم 251 میلی گرم 30 میلی گرم
کلسترول 24 میلی گرم 5 میلی گرم

هرچه شکلات تیره تر باشد ، غلظت کاکائو بیشتر می شود و بنابراین ، از نظر تئوری ، سطح آنتی اکسیدان ها در آن بالاتر خواهد بود.

با این حال ، مواد مغذی بسته به مارک و نوع انتخابی شما ، در میله های شکلات در دسترس تجاری بسیار متفاوت است. 

اگر می خواهید از مواد مغذی مطمئن شوید ، بهتر است برچسب را بررسی کنید.

فواید سلامتی و خطرات شکلات

شکلات ممکن است دارای مزایای سلامتی باشد ، اما می تواند اثرات منفی نیز داشته باشد.

افزایش وزن :

برخی از مطالعات نشان می دهد که مصرف شکلات با شاخص توده بدنی پایین ( BMI ) و چربی بدن مرکزی مرتبط است. 

با این وجود ، شکلات به دلیل داشتن قند و چربی ، می تواند کالری بالایی داشته باشد. 

هرکسی که سعی در کاهش وزن یا حفظ وزن خود دارد ، باید مصرف شکلات خود را محدود کند.

محتوای قند :

مقدار بالای قند بیشتر شکلات ها نیز می تواند عامل پوسیدگی دندان باشد.

خطر میگرن :

برخی از افراد ممکن است هنگام خوردن مرتب شکلات به دلیل دارا بودن تیرامین ، هیستامین و فنیل آلانین کاکائو ،افزایش میگرن را تجربه کنند .

 با این حال ، تحقیقات مختلط است.

سلامت استخوان :

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد شکلات ممکن است باعث ضعف ساختار استخوان و پوکی استخوان شود . 

نتایج یک مطالعه ، که در ژورنال آمریکایی Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است ، نشان داد که زنان مسن که هر روز شکلات مصرف می کردند چگالی و استحکام استخوان کمتری داشتند .

فلزات سنگین :

برخی از پودرهای کاکائو ، میله های شکلات ، و نوک های کاکائو ممکن است حاوی مقادیر زیادی کادمیوم و سرب باشند که برای کلیه ها ، استخوان ها و سایر بافت های بدن سمی است.

در سال 2017 ، آزمایشگاه Consumer 43 محصول شکلات را آزمایش کرد و دریافت که تقریباً تمام پودرهای کاکائو حاوی بیش از 0.3 میکروگرم کادمیوم در هر وعده دارند.

در کل ، خوردن شکلات هم می تواند مزایای سلامتی داشته باشد و هم خطراتی برای شما به همراه داشته باشد. مثل همیشه ، اعتدال مهم است.

بسته های پذیرایی صبحانه،میان وعده،پایان نامه و متنوع ایپک باکس بسته به انتخاب شما میتواند شامل شکلات ، بیسکویت ، ویفر یا ... باشد.

منبع: سایت ایپک باکس را به دوستان خود معرفی کنید.

  • ۹۸/۰۵/۱۱
  • fatemeh shafiei

نظرات (۱)

۝۝۝۝♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥۝۝۝۝

۝۝۝۝♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥۝۝۝۝

 

هم میهن ارجمند! درود فراوان!

 با هدف توانمند سازی فرهنگ ملی و پاسداری از یکپارچگی ایران کهن

"وب بر شاخسار سخن "

هر ماه دو یادداشت ملی میهنی را به هموطنان عزیز پیشکش می کند.

خواهشمنداست ضمن مطالعه، آن را به ده نفر از هم میهنان ارسال نمایید.

 

آدرس ها:

 

http://payam-ghanoun.ir/

http://payam-chanoun.blogfa.com/

 

[گل]

 

۝۝۝۝♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥۝۝۝۝

۝۝۝۝♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥۝۝۝۝

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی